Aktivnost

Stancija Spin
Stancija Spin

Za gurmane svakako preporučamo degustaciju sira, vina i maslinovog ulja (npr. Stancija Špin, Tar) te mnoštvo konoba sa ponudom autohtonih jela.

Fun Activities in Istria
Fun Activities in Istria

Za one sportskog duha valja napomenuti da Istra ima nebrojene kilometre biciklističkih staza. Možete i planinariti! Park prirode Učka i njegov najviši vrh Vojak – 1396 mnv zasigurno će zadovoljiti sve ljubitelje planinarenja

Aquapark
Aquapark

Ako ste pak ljubitelji adrenalina, svakako posjetite vodene parkove Istralandia – Nova Vas (90 km) ili Aquacolors - Poreč (70 km). Djecu ćete zasigurno oduševiti i posjetom Dinoparku Funtana, jahanjem na Ranchu Barba Tone u Manjadvorcima (Barban), Adrenalinparkom Glavani (Barban), ili pak avanturom u Motodromu Poreč (karting, paintball, adrenalinski park)

Beach Porozina Cres
Beach Porozina Cres

Ako vam je ipak draže kupanje u moru, na samo 6 km udaljenosti nalazi se jedna od najljepših divljih plaža na Jadranu – plaža Klančac (Brseč), a nakon nje plaže Sipar i Sv. Ivan u Mošćeničkoj Dragi (16 km).

Parenzana Train
Parenzana Train

Otkrijte čari podzemlja u špilji Feštinsko kraljevstvo (Feštini-Žminj) ili Jami Baredine (Nova Vas). Centralnu Istru najbolje ćete upoznati ukrcate li se na povijesni vlak „Parenzana“ od Vižinade do Motovona, na čijem putu vas čeka i degustacija istarskih specijaliteta

Brijuni
Brijuni

Za ljubitelje povijesti i kulture broj jedan je Amfiteatar u Puli iz 1.st.. Slijedi ga Eufrazijeva bazilika sagrađena u 6.st. (Poreč) te Narodni muzej Labin gdje između ostaloga možete vidjeti i kako je izgledalo rudarsko okno rudnika u Labinu. Možda znate, a vjerojatno ne, Hrvatska je zemlja s 8 Nacionalnih parkova. Naša preporuka je da svakako obiđete barem neki od nama najbližih. Nacionalni park Brijuni – do Fažane 80 km.

Opatija
Opatija

Za večernju šetnju uz sladoled, ili pak romantičnu večeru uz more, uputite se u Opatiju (26 km) ili u Rabac (25 km).

Za one željne apsolutnog odmora od civilizacije, jedino što je bitno napomenuti je da se najbliži dućani prehrane nalaze u Plominu, udaljenom 5 km, te u Brseču, udaljenom 6 km. Ako preferirate velike supermarkete, u gradu Labinu udaljenom 16 km nalaze se supermarketi svih vodećih lanaca prehranom u Hrvatskoj.

A za one pustolovnog duha, popisu nema kraja. Istra je toliko raznolika regija da bi trebali tjedni da sve obiđete.

JEST

 SPORT 

AVENTURA 

 RELAX 

 KULTURA 

NACIONALNI PARKOVI

U BLIZINI

 Clickinite na slikama.