Aktiviteter

Stancija Spin
Stancija Spin

För finsmakare rekommenderar vi provsmakning av ost, vin och olivolja (eg. Villa Spina, Tar) och många tavernor i närheten som erbjuder autentiska maträtter.

Fun Activities in Istria
Fun Activities in Istria

För dem med idrotts anda bör noteras att regionen har otaliga kilometer av cykelvägar. Du kan också vandra! Naturpark Učka och högsta topp Vojak - med 1396 meter över havet-tillfredsställa alla älskare av vandring.

Aquapark
Aquapark

Om du gillar adrenalinet, se till att besöka vattenparken Istralandia - Nova Vas (90 km) eller Aquacolors - Porec (70 km). Barnen kommer säkert att fröjda sig och besöker Dinopark Funtana, eller rida häst på ranch "Barba Tone" i Manjadvorci (Barban), Adrenalinparken Glavani (Barban), eller äventyr i Motodrom Porec (karting, paintball, rep kurs, m.m.). Upptäck den magiska underjorden i Festinsk kungarikets grotta (Festini-Žminj), eller Jama Baredine (Nova Vas).

Beach Porozina Cres
Beach Porozina Cres

Om du fortfarande föredrar simma i havet, bara 6 km bort ligger en av de vackraste vilda stränderna vid Adriatiska havet - stranden Klančac (Brseč), följt av stranden Sipar och Sv. Ivan i Mošćenička Draga (16 km). Ett annat alternativ är stranden Porozina på ön Cres.

Parenzana Train
Parenzana Train

Centrala Istrien du kommer att möta på bästa sätt om du går ombord på en historisk tåg "Parenzana" från Vizinada till Motovon, där du erbjuds bl a en provsmakning av specialiteter från Istrien. För älskare av historia och kultur rekommenderas att besöka amfiteatern i Pula (Arena) från 1: a århundradet. Följt av Eufrasiusbasilikan byggdes i 6: e århundradet (Porec) och National Museum of Labin, där bland annat du kan se hur det såg ut gruvschakt i Labin gruva.

Brijuni
Brijuni

Förmodligen du vet, att Kroatien är ett land med 8 nationalparker . Vår rekommendation är att besöka åtminstone en, den som är närmast till oss. Brijuni National Park - till Fažana 80 km, följt av en båttur 15 min. Den perfekta andrum från sommarvärmen kan hittas i de magnifika skogarna i nationalparken Paklenica, som ligger 86 km. Längre bort, men absolut värt besöket, är Plitvicesjöarnas nationalpark, 274 km.

Opatija
Opatija

Om du vill ha en kvällspromenad med glass, eller en romantisk middag vid havet, gå till Opatija (26 km) eller i Rabac (25 km).

För den som söker paus från vardagen, är det enda värt att notera att de närmaste livsmedels butikerna ligger i Plomin, 5 km bort (riktning Pula), och i Brseč,som ligger 6 km (riktning Opatija). Om du föredrar stormarknader, i staden Labin 16 km bort finns stormarknader av alla ledande livsmedelskedjan i Kroatien.
Och för de äventyrslystne, listan är oändlig. Istrien är så mångskiftande region som skulle behöva flera veckor för att utforska en.

Äta

 Sport 

Äventyr

Koppla

 Kultur 

Nationalparker

I närheten

Klicka på foton för full beskrivning.