WAT TE DOEN EN WAARNAARTOE TE GAAN?

Stancija Spin
Stancija Spin

De gourmets onder u raden wij de proeverijen van kaas, wijn, olijven olie (bijv. In Stancija Špin, Tar) en verschillende eethuizen met lokale specialiteiten aan.

Fun Activities in Istria
Fun Activities in Istria

Voor de fiets enthousiasten is Istrië ook perfekt want het heeft kilometers aan mooie fietspaden. Ook kunt u bergklimmen! Het natuurpark Učka met zijn hoogste punt van 1396 m is niet ver en is een mooie klim.

Aquapark
Aquapark

Als u van adrenaline en water houdt zijn de waterparken Istralandia (Nova Ves, 90 km) en Aquacolors (Poreč, 70 km) een aanrader. Uw kinderen kunt u ook blij maken met een bezoek aan het Dinopark Funtana, Adrenalinepark Glavani (Barban), Motodrome Poreč (carting, paintball, adrenaline park) of met een paardrij rit op de ranch Barba Tone in Manjadvorci (Barban)

Beach Porozina Cres
Beach Porozina Cres

Toch meer een zee fan? Op alleen 6 km afstand ligt een van de mooiste “wilde” stranden aan de Adriatische Zee – het strand Klančec (Brseč). Ietsjes verder, in Mošćenička Draga (16 km) liggen de stranden Sipar en St. Ivan. Een andere optie is het strand Porozina op het eiland Cres. Als u daarnaartoe wilt kunt u uw auto achterlaten in de veerboot haven Brestova en daar aan boord van de veerboot voor Porozina klimmen (20 min. vaart).

Parenzana Train
Parenzana Train

Wilt u de mysterieuze “onderwereld” verkennen, dan kunt u genieten in de mooie grotten Feštinsko koninkrijk (Feštini-Žminj) en Baredine (Nova Vas). Het centrale gedeelte van Istrië kunt u het beste leren kennen als u instapt op de historische trein “Parenzana” die rijdt van Vižinada tot Motovun. Aan boord van deze trein kunt u bovendien heerlijke istrische specialiteiten proeven. Voor de liefhebbers van geschiedenis en kultuur zijn er ook een paar pareltjes te bezoeken, op nummer 1 staat het be

Brijuni
Brijuni

Kroatië is een land met 8 prachtige Nationale Parken en daarom is ons advies om minstens eentje die dichtbij is te bezoeken. Bijvoorbeeld het Nationaal park Brijuni, die over een eilandengroep bij Fažana (80 km) verspreidt ligt. Nadat u in Fažana arriveert vaart u nog 15 minuten met een bootje naar Brijuni. Als u op zoek bent naar een verfrissing van de zomerse hitte, kunt u dat vinden in de fraaie bossen van het Nationaal park Risnjak (86 km).

Opatija
Opatija

Voor een gezellige avond wandelen en ijs, of een romantische diner, bent u op de juiste plek in Opatija (26 km) of Rabac (25 km).

Dit is de perfecte locatie voor degene die even daaruit willen en rust willen van drukte en “civilisatie”. De eerste winkels bevinden zich in Plomin, die op 5 km afstand ligt, en Brseč, die op 6 km afstand is. Als u toch niet zonder supermarkten kunt dan kunt u ze vinden in de stad Labin die op 16 km afstand ligt.

Voor de avontuurlijke geesten zijn er talloze dingen te doen. Istrië is een heel diverse regio en om alles mee te maken en te zien heeft u zeker een paar weken nodig

ETEN

 SPORT 

ADVENTURE

ONTSPANNEN

 CULTUUR 

NATIONALE PARKEN

OMGEVING

Klik op de foto's voor een volledige beschrijving.